8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Marmercake

ingrediënten


15 min
8 personen
4 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

spies

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop met een mixer de boter, 200 gram suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar. Klop de eieren als het mengsel romig is één voor één erdoor. Spatel de gezeefde bloem in delen voorzichtig door het beslag.
  • 2 Meng de cacao met 2 eetlepels suiker en roer dit met 4 eetlepels warm water glad. Meng dit cacaomengsel door de helft van het cakebeslag.
  • 3 Bestuif de cakevorm met bloem en vul de vorm laag om laag met het vanille- en chocoladebeslag. Begin en eindig met het vanillebeslag. Bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een spies, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen.

bereidingstip

Voor deze marmercake wordt koude boter gebruikt. Bij het gebruik van koude boter en suiker moet je langer kloppen totdat het mengsel romig is. Hierdoor ontstaat er een luchtiger geheel. Deze cake krijgt nog meer een gemarmerd effect wanneer je voor het bakken een spies vier keer door het beslag in de cakevorm haalt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 7 gram