4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Marokkaanse gehaktballetjes met pittige yoghurtsaus

Marokkaanse gehaktballetjes met pittige yoghurtsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter dikke yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamsgehakt
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de rozijnen ca. 10 minuten in lauw water. Rooster de pijnboompitten in 0.5 eetlepel olie lichtbruin.
  • 2 Maak het gehakt aan met de verkruimelde beschuit, het ei, zout, peper en paprikapoeder.
  • 3 Meng de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten door het gehakt en draai er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  • 4 Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op een niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.
  • 5 Roer voor de saus de peterselie en sambal door de yoghurt.
  • 6 Serveer het pittige yoghurtsausje apart bij deze balletjes, die zowel warm als koud kunnen worden gegeten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 31 gram