4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de uiringen en knoflook. Schep de paprikareepjes en courgetteplakjes erdoor en bak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe.
  • 2 Meng de helft van de paprikapoeder met de kaneel en strooi dit over de groenten. Schep de peterselie, rozijnen, kikkererwten, zout en versgemalen peper erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  • 3 Maak met een sauslepel of ijsschep 4 kuiltjes in de groenten. Breek de eieren met hele dooiers per stuk boven een bakje en laat ze in de kuiltjes glijden. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de rest van de paprikapoeder met de komijn en strooi dit samen met de pijnboompitten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pitabroodjes of vloerbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram