4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse kip met abrikozen en amandel

Marokkaanse kip met abrikozen en amandel

ingrediënten


40 min
4 personen
75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Houd wat koriander achter voor de garnering. Hak de rest van de koriander met de peterselie, ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Roer 4 eetlepels olijfolie, de gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma en een mespuntje peper erdoor. Wrijf de kip in met deze marinade en laat 15 minuten marineren.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de marinade en een scheut water toe en stoof de kip afgedekt in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de abrikozen toe.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olijfolie en rooster de kip 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Schep de abrikozen uit de braadpan en kook de saus iets in. Serveer de kip met de abrikozen en de saus. Bestrooi met de amandelen en overige koriander. Lekker met couscous of rijst.

bereidingstip

Vervang de abrikozen in dit recept door groene olijven. . Verdeel partjes gekookt ei in plaats van amandelen over de kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 69 gram