4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse kip uit de oven

Marokkaanse kip uit de oven

ingrediënten


60 min
4 personen
250 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

tajine

  • 1 Wrijf de ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander, zout en peper in een vijzel fijn of maal in een keukenmachine tot een pasta.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin.
  • 4 Leg ze in de braadslede.
  • 5 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten.
  • 6 Schep de kruidenpasta en pruimen erdoor en verdeel dit mengsel over de kip.
  • 7 Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • 8 Gaar het gerecht afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Vervang de kippenbouten door kipkarbonades.. Neem gedroogde vijgen of dadels in plaats van pruimen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 36 gram