4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse linzensoep met worst

Marokkaanse linzensoep met worst

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

800 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels baharat
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de baharat toe en bak deze kort mee.
  • 2 Giet de bouillon in de pan, voeg de linzen, toma­tenblokjes en aubergine toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Bak intussen de worst in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • 3 Voeg de kikkererwten toe aan de soep en warm door. Snijd de worst in plakjes.
  • 4 Serveer de soep met de worst in grote kommen en bestrooi met de peterselie.
  • 5 Lekker met geroosterd brood.

bereidingstip

Een recept om zelf de specerijenmix baharat te maken vind je elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté