4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse maaltijdsoep

Marokkaanse maaltijdsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel circa 4 minuten. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Rooster intussen de vermicelli lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe aan de soep en kook nog 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Pureer deze soep lekker grof zodat je wat bite overhoudt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté