10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Marshmallow-meringata

Marshmallow-meringata

ingrediënten


30 min
10 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

20 marshmallows

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram eiwitten

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter blanke schenkstroop
200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Klop de eiwitten in een vetvrije kom. Voeg de suiker in delen toe en spatel de koekkruiden erdoor.
  • 2 Klop eerst langzaam en daarna sneller tot stijve pieken. Smelt de marshmallows au bain-marie.
  • 3 Roer de gesmolten marshmallows door het meringata-mengsel. Laat iets afkoelen en schep (niet te glad) over de chocoladelaag van de taart.
  • 4 Zet nog even in de koelkast zodat het schuim iets steviger en een beetje kleverig wordt. Verwarm de ovengrill en zet de taart heel kort onder de hete grill of gebruik een gasbrandertje. Bestrooi met de pistachenoten.

bereidingstip

Bestrijk de chocoladelaag van dit gerecht met abrikozen- of bosvruchtenjam. . Meng 1 eetlepel sinaasappelrasp door de meringue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 10 gram