8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mascarpone-cheesecake met vijgen

Mascarpone-cheesecake met vijgen

ingrediënten


20 min
8 personen
200 gram verse vijgen
50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 plakken cake

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

springvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de springvorm met bakpapier en bekleed de bodem van de vorm met de cake. Leg de plakken strak tegen elkaar aan en vul eventuele gaten op met stukjes cake.
  • 2 Bedruppel de cake met 1 eetlepel citroensap en druk de cake een beetje aan. Week de gelatine in koud water.
  • 3 Verwarm de rest van het citroensap met 2 eetlepels water, maar laat niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los op in het citroensap, laat al roerend afkoelen.
  • 4 Klop de mascarpone in een grote kom glad met de citroenrasp, honing en het afgekoelde gelatinemengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en klop dit rustig door het mascarponemengsel.
  • 5 Schep op de cakebodem en strijk glad. Verdeel de plakjes vijg over de vulling en leg deze voor een mooi grafisch effect in een strakke vorm. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Vervang op deze cheesecake de vijgen door aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes