8 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mascarponecrèmetaart met aardbeien

Mascarponecrèmetaart met aardbeien

ingrediënten


45 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

springvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de springvorm in. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met 150 g suiker en de vanillesuiker tot een bleekgele en romige crème.
  • 2 Spatel het bakmeel luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm.
  • 3 Bak de biscuitbodem in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat de biscuitbodem 5 min. in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
  • 4 Klop in de keukenmachine of met de mixer met schone gardes de mascarpone met de slagroom en de overige 50 g suiker in ca. 4 min. tot een dikke crème.
  • 5 Halveer de biscuitbodem horizontaal. Besmeer de bovenkant van de onderste helft met de jam. Schep er de helft van de mascarponecrème op en dek af met de bovenste helft. Druk licht aan.
  • 6 Schep de rest van de mascarponecrème op de bovenkant. Verdeel de aardbeien over de taart. Garneer met muntblaadjes en bestrooi dun met poedersuiker.

bereidingstip

Ook heerlijk met frambozenjam en verse frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 419 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté