8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

ingrediënten


20 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

20 gram pecannoten
basisrecept stoofperen
10 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 blaadje gelatine

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met de vanillesuiker zonder te koken en los de gelatine hierin op. Klop goed door en laat afkoelen.
  • 2 Klop in een kom met een mixer eerst de mascarpone los. Giet de slagroom erbij en klop nog een paar minuten op een lage stand door. Giet de afgekoelde gelatine erbij terwijl je blijft kloppen tot alles goed is gemengd.
  • 3 Giet dit mengsel op de amandelbodem, dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Rooster het amandelschaafsel voor de topping in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Laat de stoofpeertjes uitlekken in een zeef. Zet de taart op een schaal en garneer de bovenkant met de stoofpeer, amandelen en pecannoten. Bestuif licht met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram