gemiddeld
20 min.
tussendoortje

Maslenki

ingrediënten


20 min
3 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram jam
500 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

220 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop de eieren met de suiker lichtgeel en luchtig. Giet de boter en het aroma erbij en klop glad. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand verder tot een glad deeg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot circa 3 mm dik. Steek rondjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen en rol weer uit. Steek opnieuw rondjes uit en leg op de bakplaat.
  • 3 Steek bij de helft van de koekjes in het midden een rondje, hartje of sterretje uit en verwijder het uitgestoken deeg. Bak de koekjes in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en laat afkoelen.
  • 4 Bestrijk de koekjes zonder gat met de jam. Bestuif de koekjes met gat met de poedersuiker en leg op de jamkoekjes.

bereidingstip

Vervang de rozenbotteljam in dit recept door een andere jam naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram