4 personen
gemiddeld
150 min.
hoofdgerecht
recepten Meatpie met ragù

Meatpie met ragù

ingrediënten


150 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 pakje diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 rollen bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rijst
2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter Chianti

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen
750 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blindbakvulling

springvorm

bakpapier

  • 1 Begin met de vulling (dit kan ook een dag van tevoren). Bak het vlees, bestrooid met zout en peper, lichtbruin in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  • 2 Voeg de rozemarijn, tijm, knoflook, ui, wortel en bleekselderij toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 3 Meng de rode wijn, tomaten met sap en de rijst erdoor en stoof afgedekt zachtjes 2 uur of tot het vlees zacht is. Laat afkoelen.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in.
  • 5 Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en verdeel de steunvulling erover. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Verwijder steunvulling en bakpapier en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen in de vorm. Strooi er paneermeel over.
  • 7 Schep de afgekoelde vulling op de deegbodem en laat de deegranden vrij. Snijd van de rest van het deeg een lap iets groter dan de vorm.
  • 8 Bestrijk de randen van dit deegdeksel met ei en leg deze over de vorm. Druk het deksel vast op de deegbodem.
  • 9 Maak enkele sneetjes in het deksel voor het ontsnappen van stoom. Bestrijk met ei en bak de pie in de oven in 20-25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 49 gram