4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterraan draadjesvlees

Mediterraan draadjesvlees

ingrediënten


15 min
4 personen
allesbinder

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen
750 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de uien, knoflook, rode peper en chorizo toe en bak even mee.
  • 3 Giet de hete vleesbouillon en rode wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Stoof zachtjes 2,5-3 uur met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om.
  • 4 oeg de laatste 15 minuten van de stooftijd de olijven toe. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 50 gram