4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm 200 ml. olie, bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg gehakt, zout en peper, oregano en de specerijen toe en roerbak alles bruin.
  • 3 Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer om en laat de saus aan de kook komen en in circa 15 minuten op lage stand garen. Breng de gehaktsaus eventueel verder op smaak. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Bekleed de ovenschaal met een paar plakken aubergine en schep hier een deel van de saus op. Vul de schaal zo laag voor laag met de aubergine en saus en eindig met de geraspte kaas. Bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
  • 5 Lekker met rijst en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 28 gram