4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

100 gram tapenade

dit product is niet beschikbaar

4 Italiaanse bollen

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart.
  • 2 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 3 Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes.
  • 4 Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in de olijfolie. Pers de knoflook erboven.
  • 5 Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft.
  • 6 Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté