4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterrane burger met pestodip

Mediterrane burger met pestodip

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter halvanaise

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram radicchio
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes pancetta
4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de rode ui, de Italiaanse kruiden, het ei, het broodkruim, zout en peper.
  • 2 Verdeel in 4 porties en vorm er hamburgers van.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de pestodip en zet apart. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Bestrijk de burgers met de helft van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met de rest van de olie.
  • 5 Rooster de burgers in de oven 4-5 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 2 minuten de pancetta en broodhelften erbij.
  • 6 Verdeel de rucola en tomaatjes over de onderste broodhelften. Leg daarop de burgers en pancetta.
  • 7 Verdeel de pestodip erover en zet de broodkapjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 50 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté