4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane gehaktschotel met ei en couscous

Mediterrane gehaktschotel met ei en couscous

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en 1 eetlepel olijfolie. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een ruime hapjespan en bak hierin het de gehaktballetjes in 7-8 minuten rondom goudbruin en bijna gaar.
  • 3 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Breek de eieren tussen de gehaktballetjes in de pan zodat de dooiers heel blijven. Bak tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
  • 5 Bestrooi de gehaktschotel met de peterselie en serveer met de couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 40 gram