8 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane gestoofde koolvis met olijven

Mediterrane gestoofde koolvis met olijven

ingrediënten


25 min
8 personen
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

220 gram groene olijven met piment

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillonblokje
3 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

40 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat 800 g koolvisfilet (diepvries) ontdooien. Snipper 1 rode ui. Verhit 40 g roomboter in een hapjespan en fruit de ui.
  • 2 Voeg 3 blikken tomatenblokjes (à 400 g) en verkruimel 1 kippenbouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
  • 3 Laat intussen 220 g groene olijven met piment (pot) uitlekken en hak 10 g platte peterselie grof. Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper. Roer de olijven door de saus, leg de vis in de pan en stoof in 7-10 min. met de deksel schuin op de pan tot de vis gaar is.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 173 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst