5 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane groentencrumble

Mediterrane groentencrumble

ingrediënten


25 min
5 personen
2 theelepels citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

200 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote wortel
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels en venkel samen circa 10 minuten en giet af. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook.
  • 3 Voeg de aardappels, venkel, wortel en courgette toe en roerbak nog circa 5 minuten.
  • 4 Schep het groentemengsel met de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn, zout en peper in een ovenschaal.
  • 5 Meng het broodkruim met de rest van de knoflook, kaas en citroenrasp en strooi dit over de groenten. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag goudbruin is.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté