4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane hamquiche

Mediterrane hamquiche

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Schil de stelen van de broccoli dun en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  • 3 Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté