4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Mediterrane kikkererwtensoep

Mediterrane kikkererwtensoep

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 lange plak groentebouillon
1 eetlepel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 2 Voeg de bleekselderij, de tijm en de bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 4 Maak op smaak met zout en peper en serveer de soep bestrooid met de kaas.

bereidingstip

Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.

wijnadvies

Wie al bij wijze van aperitief een glas huiswijn rosé heeft gedronken, kan deze rustig doordrinken. Ook de Spaanse rosados van Vega Libre en Tesoro sluiten goed aan. Overigens zal de rode huiswijn ook goed smaken. Helemaal als je 'm licht koelt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 18 gram