4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane kipstoof

Mediterrane kipstoof

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met (grof) zout, peper en de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in porties om en om bruin. Neem uit de pan.
  • 2 Roer de aanbaksels los en fruit de knoflook een paar minuten op een lage stand. Voeg de kruiden toe en blus af met de wijn. Laat op hoge stand even koken en leg de stukken kip terug in de pan. Laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven.
  • 3 Schep de olijven erdoor en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Lekker met aardappels uit de oven of brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 28 gram