4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane ovenschotel met gehakt en pompoen

Mediterrane ovenschotel met gehakt en pompoen

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 zak aardappelschijfje

dit product is niet beschikbaar

1 pot bechamelsaus
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper en bak circa 10 minuten hoog in de oven.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de olie en bak het gehakt met de ras el hanout in een paar minuten rul.
  • 4 Voeg de tomatenpuree, 2 eetlepels water en zout naar smaak toe en laat even sudderen. Schep de rozijnen en amandelen door het gehakt.
  • 5 Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus en de helft van de aardappelschijfjes over een ovenschaal en bedek met de helft van het gehakt.
  • 6 Leg de helft van de geroosterde pompoen erop en verkruimel de helft van de feta erover. Vervolg met een laagje aardappel, gehakt en pompoen en giet de rest van de bechamelsaus erover.
  • 7 Verkruimel de rest van de feta erover en leg de tomaatjes, eventueel aan de tak, erbovenop. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté