voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas

ingredi├źnten

1 blik croissantdeeg

100 gram tomaten tapenade

250 gram cherry tomaten

140 gram geitenkaas

75 gram rucola


benodigdheden

olijfolie

rode uien

knoflook

tijm

zout en peper

  • 1 verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 4 eetlepels olijfolie en de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten. Bestrooi met zout en laat afkoelen.
  • 2 rol het deeg uit en bekleed de bakplaat ermee. Bestrijk vervolgens het deeg met de tomaten tapenade en verdeel de uien en de doormidden gesneden tomaten erover.
  • 3 bestrooi het met zout en peper en verdeel de geitenkaas erover, bak te taart 12-13 minuten in het midden van de oven.
  • 4 meng de rest van de olijfolie en knoflook met zout en peper, verdeel de rucola over de taart als deze uit de oven komt, en besprenkel met de knoflook olie.

bereidingstip

Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.