4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane rijstschotel met sinaasappel en runderchipolata

Mediterrane rijstschotel met sinaasappel en runderchipolata

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels elitehaver
4 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijn

dit product is niet beschikbaar

1 zakje kruidenboterkruiden
600 gram italiaanse roerbakgroente
8 runderchipolataworstjes
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin en gaar. Voeg de roerbakgroente, kruidenboterkruiden en komijn toe. Bak 5 min. mee.
  • 2 Rasp intussen de schil van 1 sinaasappel. Schil de oranje en witte schil van beide vruchten dik eraf en snijd het vruchtvlees in partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat vrijkomt op. Meng het sap door de yoghurt met ¾ van de munt.
  • 3 Meng de rijst met de elitehaver en sinaasappelrasp door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes erdoor en bestrooi met de overige munt. Serveer met de yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 26 gram