4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane stoof met frisse bonen-venkelpuree

Mediterrane stoof met frisse bonen-venkelpuree

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 hamlappen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

5 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de rozemarijn, ui, knoflook en paprika 10 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de witte wijn en bouil­lon toe en kook nog 5 minuten. Voeg de hamlappen toe en stoof afgedekt in circa 25 minuten op een lage stand zacht en gaar.
  • 3 Bestrooi de stoof met de peterselie en serveer met de bonen­-venkelpuree (zie tiprecept).

bereidingstip

Bonen-venkelpuree: smelt 100 gram boter in een grote pan en bak hierin 2 fijngehakte venkelknollen 15 minuten op middelhoge stand. Voeg 1 kilo uitgelekte witte bonen (blik), 200 ml room en 1 eetlepel fijnge­ hakte rozemarijnnaaldjes toe en kook 5 minuten. Pureer met een staafmixer tot een grove puree. Voeg de rasp en sap van 1 sinaas­ appel toe en roer goed door.. Liever vis? Vervang dan het vlees door dezelfde hoeveelheid kabeljauwfilet. Voeg deze toe wanneer de groenten 15 minuten hebben gestoofd. Stoof de vis vervolgens 10 minuten mee en serveer direct.

wijnadvies

Het frisse van de puree en het kruidige van de Mediterrane stoof is perfect in balans met de Chileense Eco Balance Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté