- 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de rozemarijn, ui, knoflook en paprika 10 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten mee.
- 2 Voeg de witte wijn en bouillon toe en kook nog 5 minuten. Voeg de hamlappen toe en stoof afgedekt in circa 25 minuten op een lage stand zacht en gaar.
- 3 Bestrooi de stoof met de peterselie en serveer met de bonen-venkelpuree (zie tiprecept).
bereidingstip
Bonen-venkelpuree: smelt 100 gram boter in een grote pan en bak hierin 2 fijngehakte venkelknollen 15 minuten op middelhoge stand. Voeg 1 kilo uitgelekte witte bonen (blik), 200 ml room en 1 eetlepel fijnge hakte rozemarijnnaaldjes toe en kook 5 minuten. Pureer met een staafmixer tot een grove puree. Voeg de rasp en sap van 1 sinaas appel toe en roer goed door.. Liever vis? Vervang dan het vlees door dezelfde hoeveelheid kabeljauwfilet. Voeg deze toe wanneer de groenten 15 minuten hebben gestoofd. Stoof de vis vervolgens 10 minuten mee en serveer direct.
wijnadvies
Het frisse van de puree en het kruidige van de Mediterrane stoof is perfect in balans met de Chileense Eco Balance Merlot.