4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

370 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen met zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel ze over borden of een schaal.
  • 3 Schik de sperziebonen, de tonijn, de witte bonen, de uiringen en de tomaatpartjes op de sla.
  • 4 Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken. Giet de warme dressing over de salade en garneer met de parten citroen en ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté