4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane vispakketjes met krieltjes en venkelsalade

Mediterrane vispakketjes met krieltjes en venkelsalade

ingrediënten


10 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Giet af en houd warm.
  • 2 Leg intussen 4 stukken aluminiumfolie klaar, snijd een halve of 1 citroen naar smaak in plakjes en leg in het midden van elk stuk folie een paar plakjes citroen. Verdeel de helft van de gesneden venkel erover. Leg steeds 1 kabeljauw­ filet erop en bestrooi met 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • 3 Vouw de pakketjes goed dicht, leg op een bakplaat of in een ovenschaal en gaar circa 15 minuten in de oven,afhankelijk van de dikte van de filets.
  • 4 Maak de overige venkel aan met het sap van de andere citroen, de overige olijfolie, peterselie en een snuf zout. Serveer de vispakketjes met de krieltjes en venkelsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté