4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon van tablet
2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine wortel
1 kleine venkelknol
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de (ontdooide) vis in kleinere stukken of repen. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, de helft van de knoflook en de tijm.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de venkel, de wortel en de sjalotjes 2 minuten.
  • 3 Schep de tomatenpuree erbij en bak deze 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 8 minuten.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Bestrijk de broodplakken met dit mengsel en rooster ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté