4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel

Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter notenolie
2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram pompoenpitten
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen. Schep de kip om met de kipkruiden, dragon en olie. Bak in een hete koekenpan in een paar minuten om en om gaar en bruin. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan op een lage stand een paar minuten tot ze geuren. Laat afkoelen. Meng voor de dressing het sinaasappelsap, de azijn en room door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor tot de dressing licht gebonden is en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de sinaasappels in stukken en schep ze met de kip in een saladekom goed door de rijst, noten en zaden. Meng voor het serveren de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Neem de salade mee in een afgesloten bak en verpak de rucola en dressing apart


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 34 gram