4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

ingrediënten


35 min
4 personen
500 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

rijstebloem

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

6 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 minuten op middelhoge stand. Voeg de basilicum, suiker, 1⁄2 theelepel zout en de tomatensaus toe en kook 20-25 minuten op een lage stand. Roer af en toe door.
  • 2 Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Bestrooi met zout en leg ze circa 30 minuten in een vergiet of zeef. Zet een bord met bijvoorbeeld een vol blik erop zodat er zo veel mogelijk vocht uittrekt. Dep dan de plakken droog met keukenpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Haal de helft van de plakken aubergine door de rijstebloem en de andere helft door het ei. Frituur alle aubergineplakken 2-3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van een oven- schaal en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg daarop een laag aubergineplakken met daarop tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella. Herhaal deze lagen en eindig met een dikke laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat voor het serveren circa 15 minuten rusten.

bereidingstip

Combineer de aubergines in dit recept met plakken courgette.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 55 gram