4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Meloencarpaccio met asperges en avocadosaus

Meloencarpaccio met asperges en avocadosaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 scheutje melk
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram watermeloenen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de onderkant van de asperges en halveer ze in de lengte. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit een grillpan en rooster hierin de asperges 3-4 minuten per kant. Keer ze om als ze loslaten van de pan, als de kern glazig is zijn ze klaar.
  • 3 Snijd de watermeloen in dunne plakken van ½ cm dik. Verwijder de schil en de pitten en verdeel de meloen over borden. Besprenkel met de helft van het citroensap.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de avocadosaus met de rest van het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus naast de meloen en leg de asperges erbij.
  • 5 Garneer de meloencarpaccio met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Breid het gerecht uit met mozzarella. . Vervang in dit recept de watermeloen ook eens door cantaloupe- of galiameloen.

wijnadvies

Dit gerecht vraagt om Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram