4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 blaadjes verse basilicum
8 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 galiameloen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Leg de meloen en ham op de sla. Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten erover. Garneer met blaadjes basilicum en druppel de dressing erover.

bereidingstip

Serveer de meloen in bolletjes in plaats van in plakken of blokjes. Gebruik hiervoor een bolletjessteker.

wijnadvies

Het fruitige van de meloen en het wat zoutige van de ham past mooi bij een aantal wijnen, zoals Kastelbourg Pinot Blanc, Villa Mondi Soave en Danie de Wet en Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté