4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Meloentorentje met serranoham en basilicumsalsa

Meloentorentje met serranoham en basilicumsalsa

ingrediënten


15 min
4 personen
peper

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes serranoham

dit product is niet beschikbaar

12 plakken cantaloupemeloenen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kappertjes

benodigdheden

houten prikkers

  • 1 Hak 2 tl kappertjes met de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn
  • 2 Meng de kappertjes en de basilicum door 3 el olijfolie.
  • 3 Snijd 12 plakjes geschilde cantaloupe meloen door de helft.
  • 4 Halveer 6 plakjes serranoham in de lengte.
  • 5 Maak één torentje van 2 plakjes meloen, 1 plakje ham en wat salsa. Herhaal dit 2 keer en zet vast met een prikker.
  • 6 Garneer met een blaadje basilicum. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 3 torentjes.

bereidingstip

Bestrooi met 1 el geroosterde pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 143 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 7 gram