eenvoudig
35 min.
tussendoortje
home recepten Memory cupcakes

Memory cupcakes

ingrediënten


35 min
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde vruchtjes
125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

24 papieren bonbonvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker tot een dikke crème.
  • 2 Voeg de eieren en de melk toe en klop tot een glad beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en meng het door het beslag.
  • 3 Zet het beslag in de koelkast. Knip van bakpapier kleine rondjes die precies op de bodem van de vormpjes passen.
  • 4 Verdeel de fruit- of de chocoladestukjes over het bakpapier dat in de cakevormpjes is gelegd.
  • 5 Haal het beslag uit de koelkast en vul de vormpjes met beslag. Strijk ze glad af aan de bovenkant.
  • 6 Zet ze 12-15 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cakejes gaar zijn met een satéprikker die er na het inprikken droog uit moet zien.
  • 7 Laat de cakejes afkoelen, haal ze uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram