8 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Mergpijp soep recept met wintergroenten

Mergpijp soep recept met wintergroenten

ingrediënten


30 min
8 personen
1 prei

dit product is niet beschikbaar

stukje knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 stukjes foelie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

6 takjes verse peterselie
4 takjes verse bladselderij
1 mergpijp

dit product is niet beschikbaar

1 kleine runderschenkel
350 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Breng in een soeppan 2 liter water met de runderpoelet en -schenkel aan de kook. Schep, als de soep kookt, met een schuimspaan het schuim van de bouillon.
  • 2 Bind met keukengaren de takjes bladselderij en peterselie, laurierblaadjes, foelie en eventueel tijm tot een ‘bouquet garni’ en hang dit, vastgebonden aan het handvat van de soeppan, in de bouillon.
  • 3 Voeg de ui, wortel en prei toe aan de bouillon. Laat de soep met het deksel op de pan tegen de kook aan 2,5-3 uur trekken.
  • 4 Zeef de bouillon door een zeef of doek. Houd het vlees apart. Laat de bouillon eventueel afkoelen en schep het vet eraf.
  • 5 Haal het vlees van de schenkel of het merg uit de mergpijp.
  • 6 Schep de ingrediënten voor de vulling en het vlees door de soep en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 7 Schep de soep in warme borden of kommen en voeg eventueel het merg toe.

bereidingstip

Weinig tijd? Kies voor runderbouillon met vlees uit een pot en voeg daaraan de vulling toe. Of neem voor de vulling grof gesneden boerensoepgroente voor een nog snellere soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté