4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Merguez-hotdog met tomaten-paprikarelish

Merguez-hotdog met tomaten-paprikarelish

ingrediënten


20 min
4 personen
4 grote pitabroodjes
4 platbroden
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 grote tomaten
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Blancheer de worstjes circa 4 minuten in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Verdeel de paprika, rode peper, tomaat en ui over een bakplaat en schep 2 eetlepels olie erdoor. Rooster de groenten circa 10 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verwarm het brood.
  • 3 Schep de geroosterde groenten in een schaal. Schep de rest van de olie, de knoflook, azijn en zout erdoor en laat staan tot gebruik.
  • 4 Rooster de worstjes op de barbecue in een paar minuten rondom knapperig en bruin. Schep de koriander door de relish. Serveer de worstjes met het brood en de relish.

bereidingstip

Vervang het platbrood in dit recept door een kwart Turks brood per persoon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté