6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Meringata-stracciatella met espressocrème

Meringata-stracciatella met espressocrème

ingrediënten


30 min
6 personen
125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

275 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

5 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom 1 minuut met een mixer op middelhoge stand.
  • 2 Verhoog de snelheid van de mixer zodra het eiwit schuimig wordt en het volume toeneemt. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe en klop het schuim tot stevige witte pieken.
  • 3 Schep met 2 lichtvochtige eetlepels circa 18 mooie hoopjes van 5-6 cm Ø met tussenruimte op het bakpapier. Droog het schuim circa 1 uur in de oven (laat niet verkleuren).
  • 4 Laat afkoelen en neem van het bakpapier. Klop intussen de crème fraîche op en meng de mascarpone, het koffiepoeder en de poedersuiker erdoor.
  • 5 Zet eventueel in de koelkast. Leg wat schuimbollen als bodem op een schaal.
  • 6 Plak de rest van de bollen royaal met de espressocrème tot een piramidevorm op elkaar. Schaaf de chocolade vlak voor het serveren erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 7 gram