gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Meringue au amande

Meringue au amande

ingrediënten


20 min
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 125°C. Klop de eiwitten met een snufje zout en het citroensap bijna stijf in een brandschone kom.
  • 2 Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe tot alle suiker goed is opgenomen en het eiwit gaat glanzen.
  • 3 Voeg al kloppend de maizena toe.
  • 4 Schep het mengsel over in de spuitzak en spuit grote dotten op de bakplaat. Bestrooi met de amandelen.
  • 5 Zet de meringues in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Droog de meringues in circa 1 uur. Laat ze afkoelen in de oven met de deur open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 50 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté