4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Meringue met vanillekwark en vers fruit

Meringue met vanillekwark en vers fruit

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

200 gram vanillekwark

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker en schep op het laatst de maïzena erdoor.
  • 2 Schep het eiwit op het bakpapier in de vorm van een ronde taart. Het hoeft niet netjes te zijn.
  • 3 Zet de oven op 140°C en bak de meringue in 1 uur en 15 minuten van buiten bros, maar van binnen nog zacht.
  • 4 Zet de oven uit en laat de meringue in een uur afkoelen in de oven.
  • 5 Haal de bakplaat uit de oven en schuif de meringue van het bakpapier op een platte schaal.
  • 6 Schep vlak voor het serveren de kwark in het midden van de meringue en garneer met het fruit. Snijd in stukken en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip