6 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Meringuebollen

Meringuebollen

ingrediënten


30 min
6 personen
50 gram gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

2 keer basisrecept meringue

benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Neem met 2 metalen lepels 4 grote klodders (ongeveer zo groot als een oliebol) van de meringue en schep er luchtig met een vork wat cacaopoeder in strepen doorheen. Leg deze bollen met wat tussenruimte op de bakplaat.
  • 3 Meng de rest van de cacaopoeder met de gehakte chocolade. Haal hier 4 meringuebollen door en leg ze op de bakplaat.
  • 4 Maak nog 4 meringuebollen en bestrooi ze met pistachenootjes gemengd met pinda’s.
  • 5 Bak de bollen 2-2,5 uur tot de onderkant gemakkelijk van het bakpapier loslaat en ze licht en hol aanvoelen als je op de onderkant klopt.
  • 6 Zet, als ze nog niet helemaal gaar zijn, de oven uit en laat ze in de nog warme oven nagaren en afkoelen.
  • 7 Serveer er als nagerecht een bolletje ijs bij.

bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.. Haal de meringuebollen voor het bakken eens door grof gemalen koekkruim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté