6 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Meringuerol met vanillevulling en blauwe bessen

Meringuerol met vanillevulling en blauwe bessen

ingrediënten


40 min
6 personen
amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

250 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Begin met de vulling. Verwarm de melk met de suiker en een snufje zout op een lage stand. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het merg en het stokje toe aan de melk. Laat circa 15 minuten trekken.
  • 2 Week intussen de gelatine in koud water. Verwijder het vanillestokje en klop met een garde de warme melk door de eidooiers.
  • 3 Giet dit vervolgens terug in de pan, zet de warmtebron op de laagste stand en blijf roeren tot de vla dikker wordt. Knijp de gelatine uit en roer dit met een garde door de warme vla tot alle gelatine is opgelost.
  • 4 Voeg de citroenrasp toe en blijf nog 1 minuut roeren over de bodem van de pan. Giet de vla in een schone kom, zet de kom in koud water en klop tot de vla is afgekoeld en steviger is geworden. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 5 Verwarm intussen de oven voor op 160ºC. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.
  • 6 Zeef de maizena erboven en giet de azijn erbij. Klop kort door de eiwitten. Schep op de bakplaat en spreid glad uit.
  • 7 Bak de meringue circa 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 8 Leg een groot stuk bakpapier erop en keer de meringue voorzichtig om, zodat de onderkant boven komt te liggen. Trek voorzichtig het meegebakken bakpapier los.
  • 9 Bestrijk de meringue met de vanillevla en verdeel de bessen erover. Rol de meringue vanaf de lange kant met behulp van het papier rustig op en duw daarbij niet te stevig.
  • 10 Leg de rol op een schaal en bestrooi met poedersuiker en amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 9 gram