-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Teken op bakpapier 4 cirkels met Ø 20 cm zo ver mogelijk uit elkaar en niet te dicht bij de rand. Leg het bakpapier op de bakplaat of verdeel het over 2 platen.
-
2
Klop de eiwitten, eventueel met enkele druppels voedingskleurstof, in een vetvrije kom tot zacht schuim. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stevig schuim (als je de kom op zijn kop houdt mag het schuim er niet uitglijden).
-
3
Spatel er de maïzena en citroensap door.
-
4
Verdeel dit beslag over de cirkels op het bakpapier. Strijk het iets gladder met de achterkant van een vochtige lepel en houd er rekening mee dat het beslag uitloopt tijdens het bakken. Zet de oventemperatuur op 120°C en bak de meringues 1 uur en 15 minuten. De bodems moeten hard en knapperig aan de rand zijn en een beetje taai in het midden.
-
5
Zet de ovendeur op een kier en laat de bodems in de oven tot de oven is afgekoeld.
-
6
Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de vanillekwark. Bestrijk 3 meringuebodems ermee en verdeel er aardbeien, besprenkeld met balsamicoazijn, en uitgelekte kersen over.
-
7
Stapel tot een taart en versier de bovenkant met een beetje vanilleroom en verse kersen.
bereidingstip
Je kunt de bodems eventueel een dag van tevoren maken, mits bewaard in een goed afgesloten trommel.