4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Met gorgonzola gegratineerde peer

Met gorgonzola gegratineerde peer

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

75 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

75 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill.
  • 3 Schil de peren en halveer ze. Schep het klokhuis met een theelepeltje eruit en vul de holtes met een stukje gorgonzola.
  • 4 Bestrijk de randen van de peer met olie en leg ze op de bakplaat. Schep de spinazie in een kom met de hazelnoten en dressing door elkaar.
  • 5 Schuif de gevulde peren onder de grill en laat de kaas in de oven in enkele minuten zacht worden, maar niet helemaal smelten. Verdeel de spinaziesalade over borden en leg op elk bord een halve peer.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram