4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Met ricotta en salie gevulde courgette

Met ricotta en salie gevulde courgette

ingrediënten


20 min
4 personen
12 blaadjes verse salie
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 bolcourgettes

benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart.
  • 2 Dompel de courgettes 4 minuten in kokend water en laat ze omgekeerd uitlekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaatjes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel.
  • 5 Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Smelt intussen de boter en stoof hierin de salieblaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté