2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Met zalm gevulde geroosterde kipfilet met tagliatelle

Met zalm gevulde geroosterde kipfilet met tagliatelle

ingrediënten


15 min
2 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

200 gram preien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets open als een envelopje. Bestrooi de binnenkant met peper en een beetje citroenrasp. Verdeel de zalm over de 2 filets en vouw ze weer dubbel. Leg ze in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de kip in het midden van de oven in circa 25 minu­ten gaar.
  • 2 Verhit intussen de boter in een grote koekenpan op een lage stand en voeg de prei toe. Laat afgedekt 5 minuten smoren. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Voeg de crème fraîche en citroensap toe aan de prei en breng kort aan de kook. Zet de warmtebron laag en schep de tagliatelle erdoor.
  • 3 Neem de kipfilets uit de oven en snijd ze schuin door. Verdeel de tagliatelle over 2 borden en leg de kip erbij. Giet wat van het braadvocht over de kip en bestrooi met de overige citroenrasp en de peterselie.

wijnadvies

De druif chardonnay staat bekent om volle wijnen die romig, rond en rijp zijn. Juist daarom gaat chardonnay altijd zo goed met wat vettere vis, bijvoorbeeld makreel, paling of natuurlijk zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 50 gram