4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Met zuurkool gevulde kip met bierjus

Met zuurkool gevulde kip met bierjus

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes verse salie
8 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes schwarzwalder schinken

dit product is niet beschikbaar

300 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Snijd de kipfilets in en leg ze plat op het werkblad. Sla ze wat platter onder een stukje vershoudfolie en bestrooi met peper.
  • 2 Druk de zuurkool goed uit in een zeef en verdeel over de kipfilets. Rol de filets op of klap ze dubbel.
  • 3 Leg steeds 2 plakjes ham tegen elkaar op het werkblad en leg hierop 2 blaadjes salie en 1 gevulde kipfilet. Rol dit samen op en steek of bind eventueel vast.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kiprolletjes op een lage stand rondom bruin.
  • 5 Neem de rolletjes uit het braadvet en blus dit af met het bier. Roer de aanbaksels los en laat het schuim oplossen.
  • 6 Roer de mosterd erdoorheen en leg de kip terug in de jus. Laat de rolletjes nog circa 10 minuten garen op een lage stand met het deksel half op de pan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté