gemiddeld
10 min.
lunch, brunch, bijgerecht
home recepten Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood

ingrediënten


10 min
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder, de bosui, rode peper en komijnpoeder.
  • 2 Voeg de zure room, het ei, de mais, limoenrasp en -sap toe en roer snel tot een samenhangend beslag. Verhit de zonnebloemolie in een gietijzeren ovenvaste pan of ronde bakvorm.
  • 3 Giet het beslag erin en bak het maisbrood in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verdeel klontjes boter over het maisbrood en bak nog 4-5 minuten.
  • 4 Snijd het Mexicaanse maisbrood in punten. Lekker met biefstuk van de barbecue en een tomatensalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1920 kcal
vet 96 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 206 gram
eiwit 48 gram