4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bal

Mexicaanse bal

ingrediënten


30 min
4 personen
tortillachips

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 maisbroodjes
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

25 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng het gehakt met de verkruimelde tortillachips, Mexicaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van.
  • 2 Verhit de olie, bak de ballen rondom bruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 3 Bak de bacon uit in een hete koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Pureer de maïs met de knoflook en kwark. Meng de bacon en bieslook erdoor en breng op smaak met peper.
  • 5 Beleg de maïsbroodjes met de ijsbergsla en serveer de Mexicaanse ballen op de broodjes met de maïs-baconspread. Serveer er eventueel nog wat tortillachips bij.

bereidingstip

Vervang Mexicaanse kruiden door 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en een mespuntje gemalen komijn (djinten).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté